Exclusief RBC Trainingsarrangement


dinsdag 9 t/m vrijdag 12 oktober 2018

Ruiter Balans Centrum biedt op een schitterende locatie een exclusief arrangement aan, waar u vier dagen intensief zult gaan werken aan houding en zit!


Media Object

Accommodatie

U en uw paard verblijven bij Stalhouderij Nieuw Moscou. Deze luxe accommodatie beschikt over prachtige appartementen, die van alle gemakken zijn voorzien. Voor uw paard staat er een lichte, frisse en vliegvrije stal ter beschikking. Het is ook mogelijk om uw paard in een paddock of het weiland te zetten. Verder beschikt Stalhouderij Nieuw Moscou over een ruime stapmolen, een solarium en een prachtige binnen- en buitenbak met een uitstekende bodem.


Alle activiteiten vinden plaats in en om Stalhouderij Nieuw Moscou!

Wat u kan verwachten van dit exclusieve trainingsarrangement:


 • houding- en zitanalyse
 • 4 x een training op de Dressuursimulator
 • 4 x een training op de FlexChair
 • 3 x een training op uw eigen paard
 • Workshop Adem in Balans
 • Workshop Equi Active (RuiterFitheid)
 • Workshop Trainen met de Hartslagmeter


Houding- en zitanalyse

Na de ontvangst van u en uw paard op de dinsdagochtend gaat u genieten van een heerlijke lunch. Na deze lunch wordt van iedere combinatie de houding en zit geanalyseerd. Aan de hand van deze analyse wordt er de komende dagen getraind. Deze houding- en zitanalyse wordt uitgevoerd door Antoinette Grijpstra, ORUN instructrice en expert op het gebied van houding en zit, Marjorie Borger, Personal Trainer en ECO Coach en Helen Roestenburg, gecertificeerd Veldon FlexChairtrainer.


Otto, de dressuursimulator

Otto is de meest geavanceerde dressuursimulator van dit moment en de enige in Nederland. Door middel van sensoren reageert hij op de normale been-, zit- en teugel-hulpen en beheerst hij (bijna) alle gangen en een groot deel van de oefeningen. Dit maakt Otto tot een ultiem trainingsmiddel om aan uw houding en zit te werken. Ook voor het verfijnen of aanleren van de hulpen is Otto uitermate geschikt. Deze training wordt, net zoals de training op uw eigen paard, gegeven door Antoinette Grijpstra.

Media Object

FlexChair training

Op een kruk met een dubbel kantelmechanisme traint u aan de hand van verschillende oefeningen aan uw core stability. Op de FlexChair worden de bewegingen inzichtelijk gemaakt en traint u dus altijd op de juiste manier. Deze training wordt gegeven door Helen Roestenburg.


Workshop Adem in Balans

In deze training wordt aandacht besteed aan adem, balans en ontspanning. Deze training wordt verzorgd door Marcel Slomp, professioneel trainer en coach.


Workshop Equi Active (ruiterfitheid)

Tijdens deze training gaan we werken aan mobiliteit, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en coördinatie. Naast het fysieke aspect, wordt er ook aandacht besteed aan het mentale aspect. Deze trainingen worden verzorgd door Marjorie Borger.Workshop Hartslagmeting

Hartslagmeting is momenteel een 'hot-item' binnen de paardensport. Ruiters en trainers worden zich er steeds meer van bewust dat de frequentie en intensiteit van de training sterk bepalend is voor het presteren én het welzijn van het paard. Deze workshop bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijk gedeelte. Het theoretische gedeelte bestaat uit een presentatie over Hartslagmeting en Trainingsfysiologie. In het praktijk gedeelte zal het paard van een testruiter voorzien worden van een hartslagmeter en wordt het belang van het trainen met de hartslagmeter inzichtelijk gemaakt. Deze training wordt verzorgd door Martsje Bergsma van Hippiek.


Exclusief RBC Trainingsarrangement voor € 795,-

Dit is inclusief:

 • alle trainingen en workshops
 • overnachting in een luxe appartement (privé slaapkamer)
 • uitgebreid ontbijt, lunch en diner
 • stalling voor uw paard
 • strooisel, voer en uitmesten
 • koffie/thee

Media Object
Media Object

Dit arrangement is geschikt voor ruiters van ieder niveau die willen werken aan hun houding en zit, balans, ontspanning en ademhaling. De groep zal uit maximaal zes deelnemers bestaan.


Wilt u zich aanmelden voor het RBC Trainingsarrangement? Stuur dan een mail naar info@ruiterbalanscentrum.nlRuiter Balans Centrum B.V. - KVK 59620978 - Koloniedijk 24 7739PB Vinkenbuurt - Privacyverklaring - Algemene voorwaarden