Veldon Flexchair


We bieden trainingen aan op de Veldon Flexchair. Deze training is ook mogelijk op locatie. Binnen de ruitersport heeft de Flexchair inmiddels een vaste plaats verworven. De flexchair verbetert de rompcoördinatie en stabiliteit door het inzichtelijk maken en bijsturen van spieractiviteit in bekken en lage rug.


FlexChairtraining is niet één op één te vergelijken met het rijden, er is zeker een aantal oefeningen die je kunt vertalen naar het rijden toe, maar zeker niet alle oefeningen.


Wat de grote overeenkomst is, is dat je beweegt vanuit je bekken! Iemand die beweegt vanuit het bekken en het bovenlijf zo stil mogelijk houdt, heeft de meeste controle over zijn/haar lichaam. Een lichaam wat in balans is zal de communicatie naar je paard toe het helderst houden, zo min mogelijk ruis op de lijn van de communicatie. En dat willen we allemaal!


Denk er daarbij wel aan dat een stil bovenlijf, geen strak en star bovenlijf moet zijn, maar een bovenlijf wat in harmonie meebeweegt. Vergelijk dit met een stille hand, een stille hand is ook geen strakke starre hand, maar een hand die meegaat zodat er een constante verbinding met de mond van het paard ontstaat.


Daarbij zien we bij veel ruiters spierspanning op plaatsen waar je dat niet wilt hebben. Denk daarbij aan de schouders en de billen. Ook dit wordt allemaal inzichtelijk gemaakt tijdens de trainingen. Bewustwording is waar het om gaat!


De gecertificeerde trainer van ons centrum kan met behulp van een PAR (Persoonlijke Actieve Rugtest) inzicht geven in het beweeggedrag van uw rug. Kleurcode, puntenaantal en grafieken laten zien waar uw persoonlijke aandachtspunten liggen die voor training in aanmerking komen. Samen met de trainer kan er gewerkt worden aan de aandachtspunten voor een gezonder en sterker functioneren van uw rug.


Deze training wordt gegeven door Helen Roestenburg, gecertificeerd Flexchair trainer.Antoinette Grijpstra training en instructie - RuiterBalansCentrum - KVK 73479640 - De Maat 25 7707RM Balkbrug - Privacyverklaring - Algemene voorwaarden