Mind & Body Balance


Je paard spiegelt zich aan jou, daarom is het erg belangrijk dat je zelf weet hoe je beweegt en wat je bewust of zelfs onbewust aan je paard ‘vertelt’ met je zit, je benen en je handen.


In de clinics en trainingen gaan we aan de hand van oefeningen werken aan efficiënter bewegen. Efficiënter bewegen kost minder energie en geeft meer resultaat. We werken naar een stabiele en ontspannen zit. Dit door het verbeteren van je balans. We leren het midden voelen, het centrum van je energie. Hierdoor zul je meer controle hebben over je bekken en makkelijker de bewegingen van je paard kunnen voelen en beïnvloeden.


Verder komt de ademhaling aan bod. Door een goede ademhaling komt je zwaartepunt lager te liggen en kan de energie ongehinderd door je lichaam stromen. Door op een juiste manier adem te halen, verdwijnt de spanning. Werken aan de bewustwording van jezelf, bewustwording met je paard en bewustwording met je omgeving.


Al onze trainingen zijn puur gericht op de ontwikkeling van de ruiter, zonder paard. Het doel is dat er binnen een korte tijd een aanzienlijke verbetering merkbaar is tijdens het paardrijden, door het geleerde in de praktijk toe te passen.


De clinics en trainingen worden gegeven door Marcel Slomp, een expert met meer dan 20 jaar ervaring in dit vakgebied.Antoinette Grijpstra training en instructie - RuiterBalansCentrum - KVK 73479640 - De Maat 25 7707RM Balkbrug - Privacyverklaring - Algemene voorwaarden