Ervaringen


Vandaag een ritje op de bekende Otto gedaan, Super interessant!! En trainers die weten wat ze doen en geven de juiste tips om aan verder te kunnen werken! Super! Een aanrader voor iedereen!

Melissa van Lit - Dressuur Simulator training

Een onwijs leuke, gezellige en leerzame trainingsweek gehad. Zoveel bewuster geworden van mijn eigen lichaam en hoeveel invloed dat heeft op mijn paard. Enorm veel geleerd van zowel de lessen te paard als de lessen op Otto en op de flexchair. Daarnaast nog een paar super interessante workshops gehad. Met al deze kennis de afgelopen weken in het achterhoofd lekker aan de slag gegaan en ik merk al zo veel verschil! Echt ontzettend bedankt o.a Helen Roestenburg en Antoinette Grijpstra voor deze geweldige ervaring!

Michelle Michels - RBC Trainingsarrangement

Ik heb de vierdaagse training gevolgd van RBC. Op de Otto en flexchair laten deze onderdelen goed zien of je werkelijk recht in je lijf bent en of je recht op je paard zit. Je komt erachter of je iets onbewust doet waardoor je houding scheef wordt en dus scheef op je paard zit. Helen Roestenburg en Antoinette Grijpstra echt superbedankt! voor de begeleiding en jullie zijn open en mooie mensen! Was ook gezellig! Ook kom je erachter wat je gedachten doen met je lijf en daar hebben we een topbegeleiding / training van Marjorie Borger van gehad. Ademhaling is ook zeer belangrijk en die kun je door bepaalde oefeningen ook trainen, en ook je innerlijk: hoe blijf ik bij mezelf als je een proef in moet of op het werk.. Houding en balans, hierbij hebben we training gehad van Marcel Slomp. Was heel leerzaam! Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ben ook goed verzorgd door Fam. vd Wetering wat betreft de kookkunsten. Ik heb 2 leuke meiden ontmoet en ben dankbaar dat ik dit allemaal mocht meemaken.

Marian Boles - RBC Trainingsarrangement

Vandaag de combi training flextair en Otto gedaan.. Wat me veel inzicht heeft gegeven en ook overeenkomsten waar ik mee zat.. Goede tips en uitleg gekregen om mee aan de slag te gaan.. vanmiddag meteen uitgeprobeerd.. en al is en blijft het lastig we gaan er mee aan de slag. In ieder geval goed voor mn bewust wording.. echt een aanrader.. erg vriendelijke en behulpzame dames.. kom zeker terug..

Manon Lubbers - Combitraining

Gister kreeg ik een ritje op Otto cadeau. Het was erg leuk, leerzaam en goede begeleiding. Het viel mij alles mee (er kwamen geen gekke dingen uit) en ik kreeg de bevestiging dat ik inderdaad iets meer op rechts zat. Gevoel en realiteit zitten helaas niet altijd op 1 lijn... jammer was wel dat de tijd voorbij vloog. Zeker een aanrader! Vanmiddag op m’n paard de tips in praktijk brengen

Adrienna van der Perk - Dressuur Simulator training

Goed advies en goede begeleiding

Björn de Bakker - Combitraining

Wat een belevenis en ervaring. Confronterend en ontzettend leerzaam. Meteen bij thuiskomst op mijn manco's gelet en ik ben al eerder alert op wat ik niet goed doe. Top! Over een paar maanden gaan we weer en dan maken we er een hele dag van. Kortom, ik kan het iedere ruiter aanbevelen. Dit is goed voor paard en ruiter.

Rachel Korzelius - Combitraining

Gewelďige ervaring! Helen en Antoinette zijn leuke meiden met veel kennis. De flexchair geeft je veel inzicht en OTTO is niet alleen fantastisch, maar ook heel leerzaam. Ik ga zeker terug!

Sabina van Eekelen - Combitraining

om je dier niet te hinderen in zijn /haar bewegingen is dit een perfecte training

Sybrand Oud - Dressuur Simulator training

Zeer leerzaam! Prettige uitleg en een hele mooie accommodatie!

Sandra Daniels - Combitraining

Ik heb de RBC Equi Active trainingen gevolgd, en vond ze erg leerzaam! Vooral de oefeningen met de bal waren voor mij fijn om te doen. De oefeningen voor spieren en kracht vond ik wat minder want sporten is niet echt mijn ding, maar ik heb alles redelijk goed mee kunnen doen! De dingen die niet lukten, werd ter plekke een aanpassing voor bedacht. Ook heb ik erg veel baat gehad bij de brainstorm sessies, de bewustwording wat je gedachten en gevoelens doen met je lijf, en hoe dat dan overkomt op je paard. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen en daarbij blijven denken aan de lessen, de ontspanning erin kunnen krijgen, en succes kunnen behalen! Afgelopen week heb ik dat gevoel eindelijk ervaren, mijn paard liep lekker ontspannen, ik was ontspannen en het resulteerde in goede punten en een prijs! Ik heb tussen deze trainingen door ook op Otto mogen zitten. Ik wilde weleens weten of mijn net aangekochte zadel (was al maanden aan het klooien met zadels en houding) nu eindelijk de goede was en hoe mijn houding en hulpen zijn. Op Otto kwam er uit dat ik wel wat dingen aan mijn houding kon veranderen en dat ik wel degelijk recht zit, zelfs met mijn versleten en verzakte heup maar dat ik mijn bovenlichaam scheef ging wegzetten door zelf maar recht te zitten. Daarbij trok ik mijn been op om het lengte verschil in mijn been te verdoezelen. Al met al hebben de cursussen en de training op Otto zeer zeker hulp geboden en heb ik afgelopen week met ontspanning en voldoening gereden! Het gaf eindelijk een heel gaaf gevoel! Ik kan het zeker aanraden! Ook voor mensen die net als ik een lichamelijke beperking hebben en de passie met paardrijden willen combineren!

Janneke Vink - Dressuur Simulator & Equi Active trainingen

Op Otto ging het super! Boven verwachting kan ik wel zeggen. Gaandeweg op de flexchair merkte ik al verbetering/verlichting in mijn rug en been en op Otto zette zich dat positief voort! Ik kon de bewegingen allemaal goed volgen, inclusief de middendraf en de middengalop. Maar het vervolg was nog mooier, de dag daarna had ik les op mijn paard en ik zat sinds een hele tijd weer écht goed! Recht, los en mee in de bewegingen zonder dat mijn rug zich ‘vastzette’. Mijn instructrice was ook zéér enthousiast!

Tineke van de Berg - Flexchair training & Dressuur Simulator

Dear Antoinette and Helen,
Yesterday I had the chance to test the learned things in practice on a real horse. I was amazed, because after 4 sessions I experienced a real breakthrough in my riding skills. Dramatic improvements: · Cantering fluency and stability, softness and speed control in canter · First time in my life collected working trot on nice circles, left and right, without bumping in sitting trot! · Softer hands, better body position. Thank you very much. I think all beginner and advanced riders should go through a simulator training. It would save lot of frustrations for people and horses. I wish you success and lot of happy clients. I am one of them. If you like you can put this statement on you web site including my name. Best Regards / 敬具, Attila BONDOR

Attila BONDOR - Flexchair training & Dressuur Simulator

Ik ben begonnen toen ik nog zeer jong was. Volgens mij zat ik al met 5 jaar op het paard. Altijd lekker in de bossen gereden, koeien op gehaald met de paarden enz. enz. Maar nooit les gehad! Nadat ik ouder was ook nog een paar keer van het paard gevallen of een paard die er met mij vandoor was gegaan. Dit alles heeft denk ik wel invloed gehad op mijn rijstijl. Mijn huidige paard kreeg vorig jaar problemen met haar rug. Onder de achterkant van het zadel had ze een drukplek. In een eerder stadium had ik al tijdens een opvulsessie een schapenvacht en een brede singel aangeschaft, zodat het zadel weer paste. Een andere zadelmaker gaf aan dat het zadel niet goed lag en dat ik een nieuw zadel nodig had. Dan maar een nieuw zadel kopen. Na een aantal maanden bleek dat dit ook niet goed was. Het paard wilde niet meer galopperen! Dus weer een andere zadelmaker gezocht. Immers die persoon kon er niets van. Ook die had niets wat ik kon gebruiken! Dan maar zelf op zoek, ik weet onderhand wel wat wel en niet past! Heb nu zoveel ervaring! Dus zelf een zadel via marktplaats gezocht. Ook toen was ik niet tevreden, het zadel moest iets worden opgevuld, dus op naar een zadelmaker. De zadelmaker gaf overigens wel aan dat het zadel goed was en dat ik gewoon door moest rijden en niet moest piepen. Ik was echter nog steeds niet tevreden en het paard was nog steeds ongelukkig! Dit was ook het moment dat ik dacht: "Moet ik maar stoppen met het paardrijden?". Maar ik kon het niet! Een stemmetje in mij dacht al eerder: "Zal ik een deel van het probleem kunnen zijn?". Dus 10 lessen geboekt bij het Ruiterbalanscentrum. Hierbij heb ik de flexchair gecombineerd met de dressuur simulator (Otto). Op de flexchair bleek al dat mijn coördinatie en ademhaling niet goed was. De dressuursimulator heeft allemaal sensoren, die metingen verrichten. Nadat ik mijn zadel erop had gelegd bleek dat ik scheef zat. Dan maar testen hoe ik op het zadel van Ruiterbalanscentrum zit, immers mijn zadel kan scheef zijn. Echter ook toen zat ik niet goed, maar wel weer iets beter. Ik heb toen een aantal intensieve trainingen gehad gebaseerd op mijn houding en zit. Ook mijn ademhaling is hierbij meegenomen. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet, want de rug van het paard wordt niet meer warm, ik heb weer zin in het paardrijden en ik krijg ook nog eens complimenten voor mijn rijstijl.

Thea Tolboom - Flexchair training & Dressuur Simulator

Ik heb de afgelopen 2 maanden meegedaan aan de Mind & Body Balance workshops van Marcel Slomp via Ruiter Balans Centrum. Marcel laat je middels simpele oefeningen zien wat je onbewuste reactiepatronen zijn en hoe die je in de weg kunnen zitten in de omgang met paarden. Hij leert je ook hoe je met bewustzijn en ontspanning moeiteloos betere resultaten krijgt. Na vele confronterende ‘oef-dat-doe-ik-met-m’n-paard-precies-zo’ momentjes en ‘als-ik-het-zo-doe-is-het-voor-beiden-veel-prettiger’ openbaringen tijdens de workshops, merk ik dat het contact tussen mij en mijn paarden enorm is verbeterd. Het meest bijzondere vind ik wel dat toen mijn paard laatst van een tractor wegsprong, ik ineens een andere reflex vertoonde. In plaats van in m’n jarenlange ‘oh help/ik bevries’ reflex te schieten, was mijn reflex 180 graden anders: ik bleef vol aanwezig en mijn paard haakte direct weer aan op mijn leiderschap. Een bewijs dat alles zoveel moeitelozer kan. De Mind & Body Balance workshops vind ik dus een absolute aanrader, ook als je niet met paarden omgaat.

Alice Boezelijn - Mind & Body Balance clinic

Les was boven verwachting. Had niet gedacht dat deze les zoveel positieve impact zou hebben op mijn rijden. Door de gelijkmatige beweging van het paard en goede tips van de instructrice de gelegenheid gehad houding en zit te verbeteren door verschillende dingen uit te proberen. Verrast door het feit dat dit paard niet automatisch beweegt maar dat je het paard bijna ‘ècht’ rijdt. Voor herhaling vatbaar! Bedankt!

Linda Bunschoten - Dressuur Simulator

Heb al jaren last van bekkenproblemen na een ingewikkelde zwangerschap/bevalling. Hierdoor ook problemen met rijden. Ik heb een training 3 weken en dan 2 keer per week keer op de flexchair. Ik heb er ontzettend veel aangehad. Het maakt je onbewust / bewust van het gebruik van je bekken en de spieren rondom. Daarnaast maakt het je rechter/sterker en veel soepeler (in mijn geval dan). Ik heb er ontzettend veel aan gehad en kan het iedereen aanraden.

Ella Gorte - Flexchair trainingen

Inmiddels heb ik al een aantal weken bij Helen Roestenburg trainingen op de flexchair gevolgd en nou begrijp ik ook waarom deze 'chair' zo onwijs in opkomst is! Het stijve gevoel in de onderrug in de ochtenduren (ja ja, ik ben ook geen 20 meer..) is verdwenen en de paarden waar ik wat moeite mee had om goed op te kunnen doorzitten gaat nu al stukken beter! Mijn bekken en onderrug worden soepeler en ik kan de bewegingen van mijn paarden beter volgen!! Het mooie is dat deze vorm van training niet alleen geschikt is voor ruiters maar ook voor menners. Zie de paard & sport van januari 2014 die in jullie brievenbus is gevallen, onder het artikel van Ad Aarts; "houding en zit op de bok". Daarin word benadrukt dat jouw bewegingen grote invloed hebben op het paard, zowel erop als erachter. Belangrijk dus dat je lichaam soepel is en die onder controle hebt, iets waar ik in mijn rij- en menlessen ook altijd aandacht aan besteed!!

Antoinette Grijpstra - Flexchair trainingen

Ik heb er heel erg veel van geleerd. En kon duidelijk merken dat er verschil was. Tussen hoe ik eerst op een paard zat en nu!! Ik denk dat er nog veel meer te leren valt!!! Ik vindt dit super die trainingen!!!

Larissa Jonita Scheeres - Mind & Body Balance clinic

Ik vond de clinic geweldig. Het was voor mij een eyeopener om te ervaren dat focus zoveel balans en kracht geeft. Top!

Koos van der Meer - Mind & Body Balance clinic

Het helpt ook wel tijdens het rijden, het is niet zo dat je meteen de sterren van de hemel rijdt maar ik zat beter dan voorheen. Veel van opgestoken en ook meteen in de praktijk kunnen toepassen.

Marja Jonkers - Mind & Body Balance clinic

Nadat we vorig jaar op Horse Event waren en een training met “Otto” zagen hadden wij besloten het zelf ook eens te proberen. Na wat informatie te hebben opgezocht kwamen we terecht bij het Ruiter Balans Centrum in Veeningen. Wij waren ontzettend nieuwsgierig naar deze ervaring en wat we er van zouden leren dus was een aanmelding snel geregeld. Na een hartelijke ontvangst met koffie en thee werden we uitgenodigd mee te gaan naar “Otto” hier hebben we onder begeleiding van Antoinette aan onze houding en balans gewerkt. Otto is een dressuursimulator, door middel van sensoren reageert hij op normale been, zit en teugelhulpen. Op een groot scherm zie je de resultaten van je hulpen. Wij hebben allebei veel geleerd en zijn goed geïnstrueerd en gecorrigeerd waar dat voor ons nodig was. We hebben gemerkt dat iedereen die hier komt voor een training zal merken dat er altijd wel iets is in je houding, zit, ademhaling wat verbeterd kan worden. En dat op een vriendelijke ontspannen manier zonder je paard hiermee te belasten. Nadat we heerlijk Glimlach hebben gereden op Otto was het tijd voor een ander onderdeel, namelijk de flexchair. Hier werden we bijgestaan door Helen. De flexchair is een hele flexibel kruk waarbij de zitting en je bekken een geheel vormen. Op deze flexchair leer je spieren te gebruiken die je normaal niet zo vaak gebruikt maar wel heel goed zijn om goed op je paard of pony te kunnen zitten en onafhankelijke hulpen te kunnen geven. Je doet oefeningen waarbij je op een scherm een balletje moet bewegen met je bekken. Door je bekken naar voren, achter, links en rechts te bewegen op de flexchair, beweeg je het balletje op het scherm waarbij je niet buiten de lijntjes van het figuur mag uiteraard. We begonnen redelijk simpel maar moesten al gauw een 8-tje proberen te maken.. Dit viel voor ons allebei nog niet echt mee maar met de professionele hulp van Helen hebben we het er aardig goed afgebracht. Wij kunnen het iedereen die interesse heeft aanraden om eens te proberen, hoe goed of slecht je ook bent er valt altijd iets te leren! En onder begeleiding van Helen en Antoinette is het ook nog eens gezellig. En ook niet onbelangrijk Otto is erg braaf!

Jeanet Weessies en Jacqueline Hindriks - Flexchair training & Dressuur Simulator

Klik hier voor buitenlandse ervaringen met de Dressage Simulator (in het Engels)


Antoinette Grijpstra training en instructie - RuiterBalansCentrum - KVK 73479640 - De Maat 25 7707RM Balkbrug - Privacyverklaring - Algemene voorwaarden