Helen

Foto: Jitzke Grijpstra - Jitzke Grijpstra Fotografie


Mijn naam is Helen Roestenburg. Samen met mijn man Richard, de paarden, katten en hond woon en werk ik in Vinkenbuurt. Ruiter Balans Centrum en Stal Gaia zijn hier gevestigd. Binnen Stal Gaia fokken we kleinschalig PRE’s, daarnaast train ik de paarden, geef FlexChairTrainingen en kom op locatie bij ruiters om les te geven.


Mijn eigen behoefte om beter te leren paardrijden, resulteerde in een bedrijf waarmee ik anderen help om in balans te komen. In mijn zoektocht naar een manier om beter te leren zitten, stuitte ik al snel op de FlexChair, een kruk met een dubbel kantelmechanisme en voorzien van een sensor, die al je bewegingen op een computerscherm in beeld brengt. Later kwam ik ook de Dressuur Simualtor van Racewood tegen. Deze simulator is de meest geavanceerde simulator van dit moment. Tot mijn grote verbazing was het niet mogelijk om in Nederland trainingen op deze simulator te volgen. Dit zag ik als een uitdaging, de Dressuur Simulator naar Nederland halen. En dat is gelukt!


Binnen Ruiter Balans Centrum worden trainingen gegeven die gericht zijn op het verbeteren van houding, balans en ademhaling. Daarbij maken we gebruik van DressuurSimulator Otto en de FlexChair. Daarnaast organiseren we allerlei leuke en leerzame clinics en trainingen, waaronder bijvoorbeeld RuiterBootCamp, Adem in Balans en Mind & Body Balance.


Een logische stap in mijn eigen ontwikkeling was het halen van een instructeursdiploma. Hiermee kan ik nog meer paarden en hun ruiters helpen om zich fysiek en mentaal te ontwikkelen. De opleiding van de NCSAH sluit perfect aan bij mijn zienswijze. Bij de NCSAH vormen anatomie, biomechanica en leerprocessen van paard en ruiter, de basis. Van hieruit ontwikkel je inzichten en vaardigheden om je paard verantwoord te kunnen trainen. Trainen met respect voor je paard, trainen in harmonie, zodat we een duurzaam paard krijgen waar we heel lang van kunnen genieten. Want genieten van onze passie is natuurlijk het allerbelangrijkste.


Momenteel ben ik bezig met de modules Werken aan de Hand, waarvan ik de eerste afgerond heb.

Ik ben erg blij met de enthousiaste en kundige mensen die ik om me heen heb. Antoinette Grijpstra, ORUN instructrice geeft de trainingen op de Dressuur Simulator. Marcel Slomp verzorgt de clinics en trainingen Mind & Body Balance. Marjorie Borger geeft de EquiActive en BootCamptrainingen. Zelf heb ik de cursus van Veldon gevolgd en ben sinds 2013 gecertificeerd FlexChair trainer.


Ik hoop velen van jullie binnenkort te kunnen verwelkomen in ons Ruiter Balans Centrum!Antoinette Grijpstra training en instructie - RuiterBalansCentrum - KVK 73479640 - De Maat 25 7707RM Balkbrug - Privacyverklaring - Algemene voorwaarden