Helen

Foto: Jitzke Grijpstra - Jitzke Grijpstra Fotografie


Mijn naam is Helen Roestenburg, getrouwd met Richard Roestenburg. Richard is mijn steun en toeverlaat, hij remt mij af op momenten dat ik door mijn enthousiasme wat te snel wil, zijn heldere en nuchtere kijk op dingen is van groot belang in ons leven. Richard is verantwoordelijk voor het beheer van de website. Samen hebben wij twee mooie kinderen.


Als klein meisje was ik al helemaal gek van paarden. Mijn ouders wonen op een boerderij en in de omgeving stonden veel paarden, vaak heb ik gebedeld om even op de rug van zo’n prachtig dier te mogen zitten. Toen ik acht werd mocht ik van mijn ouders op paardrijden. Dit paardrijden gebeurde bij iemand die IJslanders had en hier met een groep kinderen het bos mee in ging. Tijdens iedere rit sloeg de hele groep minstens één keer op hol. Dat waren spannende ritjes, maar wel heel leerzaam. Toen ik negen was kreeg ik mijn eerste pony, een mooie slanke zwarte shetlander, Otje. Drie jaren oud en onbeleerd. Samen hebben we veel geleerd en leuke wedstrijdjes gereden. Op mijn twaalfde kreeg ik een andere pony, Astrid. Een Welsh/Arabiertje, vijf jaar was ze en er was vooral veel mee gecrosst. Dressuurmatig hebben we er niet veel van gemaakt, springen kon ze als de beste. En hard door het bos crossen natuurlijk. Toen ik het huis uitging was het paardrijden ook afgelopen.


Vijftien jaar geleden heb ik het rijden weer opgepakt. Eerst een tijdje bij een manege en daarna ben ik voor anderen gaan rijden. Drie jaar lang heb ik jonge Friese paarden doorgereden, van net zadelmak tot L niveau, waarna ze verkocht werden. Met deze paarden reed ik wedstrijden en shows. Momenteel rij ik mijn eigen Friese ruin Morris (Tietse x Haitse) die ik vanaf veulen 'heb'. Verder hebben we een Spaanse dame op stal. Een valk PRE merrie, haar naam is Gaia. Ook haar hebben we als veulen gekocht en hopen in de toekomst met haar te gaan fokken en haar te berijden.


Mijn eigen behoefte om beter te leren paardrijden, resulteerde in een bedrijf waarmee ik anderen help om in balans te komen. In mijn zoektocht naar een manier om beter te leren zitten, stuitte ik al snel op de FlexChair, een kruk met een dubbel kantelmechanisme en voorzien van een sensor, die al je bewegingen op een computerscherm in beeld brengt. Later kwam ik ook de Dressuur Simualtor van Racewood tegen. Deze simulator is de meest geavanceerde simulator van dit moment. Tot mijn grote verbazing was het niet mogelijk om in Nederland trainingen op deze simulator te volgen. Dit zag ik als een uitdaging, de Dressuur Simulator naar Nederland halen. En dat is gelukt!


Ik ben erg blij met de enthousiaste en kundige mensen die ik om me heen heb. Antoinette Grijpstra, ORUN instructrice geeft de trainingen op de Dressuur Simulator en Marcel Slomp verzorgt de clinics en trainingen Mind & Body Balance. Zelf heb ik de cursus van Veldon gevolg en ben nu gecertificeerd FlexChair trainer.


Ik hoop velen van jullie binnenkort te kunnen verwelkomen in ons Ruiter Balans Centrum!Ruiter Balans Centrum B.V. - KVK 59620978 - Koloniedijk 24 7739PB Vinkenbuurt - Privacyverklaring - Algemene voorwaarden